Gratineret fisk med kammusling

En raffineret forret med både havtaskekæber og kammuslinger - og så kan det meste gøres klar i god tid.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratineret fisk med kammusling

En raffineret forret med både havtaskekæber og kammuslinger - og så kan det meste gøres klar i god tid.

Antal portioner
  • 2 jordskokker (ca. 100 g)
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 2 gulerødder i tændstikstynde stave
  • ¼ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 6 rensede store kammuslinger (ca. 250 g)
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • frisk kørvel

Tilbehør

  • 150 g tynde skiver flutes

Fremgangsmåde:

Skræl jordskokkerne og skær dem i tændstiktynde stave – vend efterhånden jordskokkerne i eddike. Bland dem med gulerodsstave og salt.

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits jordskokkerne i ca. 1 min. Drys mel over, tilsæt fiskefond og fløde og kog jordskokkerne ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Kom salt og peber i og smag til. Fordel havtaskekæberne i 6 ovnfaste, flade skåle, drys med salt og hæld jordskoksaucen over. Gratiner øverst og midt i ovnen.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Tør kammuslingerne godt og drys dem med salt. Steg muslingerne ca. 2½ min. på hver side.

Anret de fine grøntsagsstave og kammuslingerne på de gratinerede havtaskekæber, pynt med kørvel og server straks.

Tips

Du kan erstatte havtaskekæber med havtaskefilet eller anden hvid fisk. Jordskoksaucen og de fine grøntsager kan laves i god tid.

Gratinering

Ca. 12 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 53 %
Print