Grillede frugter og hvid chokoladecreme

Skøn dessert med de bedste frugter fra den kolde tid.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillede frugter og hvid chokoladecreme

Skøn dessert med de bedste frugter fra den kolde tid.

Antal portioner

Hvid chokoladecreme

  • 50 g pistacienøddekerner
  • 5 mandariner i både
  • 1 moden mangofrugt i mindre stykker
  • 125 g bløde svesker i kvarte
  • 25 g smør - smeltet
  • 3 spsk ahornsirup
  • 4 spsk rørsukker

Fremgangsmåde:

Hvid chokoladecreme

Knæk kardemommekapslerne. Fjern kapslerne og knus frøene - evt. i en morter. Bring fløden i kog under omrøring. Tilsæt chokolade og den knuste kardemomme. Lad chokoladen smelte ved svag varme og under omrøring. Stil cremen tildækket i fryseren i ca. 1 time.

Kom pistacienødderne i en kold pande og rist dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. Hak nødderne.

Skær imens mandarinbådene i mindre stykker og fjern eventuelle kerner. Vend mandariner, mangofrugt og svesker sammen med smør og ahornsirup. Fordel frugterne i 6 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Drys med sukker og grill frugterne på en plade næstøverst i ovnen.

Pisk den hvide chokoladecreme op. Drys de grillede frugter med pistacienødder og server straks.

Tip

Hvis man kun kan få saltede pistacienødder, kan de skylles fri for salt og tørres inden brug.

Grill

Ca. 3 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 48 %
Print