Grillede kyllingespyd og spicy salsa
45 min

Grillede kyllingespyd og spicy salsa

Den farverige og krydrede salsa smager skønt sammen med den saftige, grillede kylling og de sprøde tortilla chips. Det hele rundes af med den cremede Tex Mex grillsauce.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillede kyllingespyd og spicy salsa

Den farverige og krydrede salsa smager skønt sammen med den saftige, grillede kylling og de sprøde tortilla chips. Det hele rundes af med den cremede Tex Mex grillsauce.

Antal portioner

Spicy salsa

  • 2 grønne peberfrugter i små tern (ca. 250 g)
  • 2 nektariner, ferskener eller blommer i små tern (ca. 200 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 100 g grofthakkede sorte oliven
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk grofthakkede friske oreganoblade
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk groft salt

Kyllingespyd

  • 12 rensede kyllingeinderfileter (ca. 500 g)
  • 8 grillspyd
  • 1 limefrugt i 16 små bidder
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl Karolines Køkken® Mexicansk Tex Mex grillsauce
  • 200 g tortillachips

Fremgangsmåde:

Spicy salsa

Vend alle ingredienserne til salsaen sammen. Lad den hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min. Smag salsaen til.

Kyllingespyd

Lad en grill blive godt varm. Skær kyllingeinderfileterne midt over og sæt 3 stykker kyllingekød og 2 stykker limefrugt på hvert grillspyd. Pensl med olie og drys med salt. Grill kyllingespyddene i 5-7 min. til kødet lige er gennemstegt.

Server de varme grillede kyllingespyd sammen med den spicy salsa, tex mex grillsauce og tortillachips.

Tip

I stedet for at stege kyllingespydene på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle kyllingespydene. Steg ved kraftig til jævn varme.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 45 %
Print