Grillede sild med peberrods- og persillesauce

Lækker fiskeforret med tilbehør af sprød radisesalat.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillede sild med peberrods- og persillesauce

Lækker fiskeforret med tilbehør af sprød radisesalat.

Antal portioner
  • 8 hele sildefileter
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk havsalt, fx læsø sydesalt
  • friskkværnet peber

Radisesalat

  • 300 g grofthakkede radiser
  • 2 grofthakkede æbler, fx jonagold
  • ½ tsk havsalt, fx læsø sydesalt
  • friskkværnet peber

Peberrods- og persillesauce

  • 2 tsk rapsolie

Pynt

  • bredbladet persille og
  • fintrevet frisk peberrod

Tilbehør

  • 1 kg kogte og skrabede nye kartofler

Fremgangsmåde:

Skyl sildefileterne og tør dem godt. Dryp dem indvendigt med eddike og drys med salt og peber. Luk dem sammen og bind dem med lidt snor 2-3 steder. Stil dem tildækket i køleskabet indtil de skal grilles.

Radisesalat

Kom radiser og æbler i en salatskål og drys med salt og peber.

Peberrods- og persillesauce

Rør mel og en spsk af mælken sammen i en lille tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i. Tilsæt smørret og bring saucen i kog og kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt eddike, peberrod, persille, salt og peber. Smag til.

Varm en grillpande til den er godt varm. Pensl sildene med olie og steg dem ca. 3 min. på hver side - stadig ved meget høj varme.

Server de grillede sild sammen med radisesalat, sauce og nye kogte kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 38 %
Print