Grillet kylling med quinoasalat

Den fyldige salat med både quinoa og sorte bønner spiller godt sammen med den grillede kylling og den krydrede, kolde Tex Mex grillsauce.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet kylling med quinoasalat

Den fyldige salat med både quinoa og sorte bønner spiller godt sammen med den grillede kylling og den krydrede, kolde Tex Mex grillsauce.

Antal portioner

Quinoasalat

  • 160 g rød quinoa (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dåse sorte bønner (ca. 400 g)
  • 150 g radiser i tern
  • 1 grøn peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
  • 7 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 100 g rensede blandede babysalatblade
  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grillet kylling

  • 500 g rensede kyllingeinderfileter
  • ½ dl Karolines Køkken® Mexicansk Tex Mex grillsauce
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ dl Karolines Køkken® Mexicansk Tex Mex grillsauce

Tilbehør

  • 150 g grillede pitabrød

Fremgangsmåde:

Quinoasalat

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.

Kom bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Bland bønnerne med quinoa og de øvrige ingredienser. Lad quinoasalaten trække tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.

Grillet kylling

Kom kyllingekødet i en plastikpose egnet til madvarer sammen med grillsauce, limesaft, salt. Bland det hele godt sammen. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill kyllingekødet i ca. 5 min. - vend af og til.

Server den grillede kylling sammen med quinoasalat, grillsauce og pitabrød.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 28 %
Print