Grillet kylling med saltkartofler og limekrydrede grøntsager

De salte kartofler spiller rigtig godt sammen med den saftige grillede kylling og de sprøde grøntsager. Og så bliver det hele bundet sammen af den cremede tex mex grillsauce og et squeeze lime.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet kylling med saltkartofler og limekrydrede grøntsager

De salte kartofler spiller rigtig godt sammen med den saftige grillede kylling og de sprøde grøntsager. Og så bliver det hele bundet sammen af den cremede tex mex grillsauce og et squeeze lime.

Antal portioner

Saltkartofler

  • 1 liter vand
  • 1¾ dl groft salt
  • 1 kg skrubbede små kartofler med skræl
  • 500 g rensede kyllingeinderfileter
  • 2 røde peberfrugter i brede strimler (ca. 250 g)
  • 2 grønne peberfrugter i brede strimler (ca. 200 g)
  • 2 rødløg i tykke både (ca. 150 g)
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 dl Karolines Køkken® Mexicansk Tex Mex grillsauce

Fremgangsmåde:

Saltkartofler

Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.

Lad en grill blive godt varm. Vend kyllingekød og grøntsager med olie og salt. Grill kyllingestykkerne ca. 3 min. på hver side. Tag kyllingekødet af grillen og hold det varmt. Grill grøntsagerne i ca. 3 min. - vend af og til.

Dryp limesaft på kyllingekød og grøntsager og server det sammen med saltkartofler og tex mex grillsauce.

Tip

I stedet for at stege kyllingekød og grøntsager på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle kyllingekød og grøntsager. Steg ved kraftig til jævn varme.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %
Print

Vin match

Camenere Maipo Valley, Chile

Rødvin på carmenere-druen fungerer bedst med sammensætningen af chili, texmex og rød peber. Hvis du hellere vil have hvidvin, så find en sauvignon blanc fra fx Chile. Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til grill-mad