Grillet kylling med saltkartofler og limekrydrede grøntsager
  • Arla
  • Opskrifter
  • Grillet kylling med saltkartofler og limekrydrede grøntsager

Grillet kylling med saltkartofler og limekrydrede grøntsager

30 min
De salte kartofler spiller rigtig godt sammen med den saftige grillede kylling og de sprøde grøntsager. Og så bliver det hele bundet sammen af en lækker cremet dip og et squeeze lime.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-kylling-med-saltkartofler-og-limekrydrede-grontsager/

Sådan gør du

Dip
  • Rør cremefraiche, peberfrugt, tomatpuré og de øvrige ingredienser sammen. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet til serveringen.
Saltkartofler
  • Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
  • Lad en grill blive godt varm. Vend kyllingekød og grøntsager med olie og salt. Grill kyllingestykkerne ca. 3 min. på hver side. Tag kyllingekødet af grillen og hold det varmt. Grill grøntsagerne i ca. 3 min. - vend af og til.
  • Dryp limesaft på kyllingekød og grøntsager og server det sammen med saltkartofler og dip.
Tip
  • I stedet for at stege kyllingekød og grøntsager på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle kyllingekød og grøntsager. Steg ved kraftig til jævn varme.
Energiindhold for hele retten:

8367 kJ / 2000 kcal

Næringsindhold pr. 100g

227 kJ / 54 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 30,1 % 4 g
Kulhydrat: 43,2 % 5,8 g
Fedt: 26,7 % 1,6 g

Ingredienser

Dip
2½ dl Creme fraiche
50 g Finthakket rød peberfrugt
1 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Groft salt
1 tsk Mild paprika
¾ tsk Stødt chili
½ tsk Cayennepeber
½ tsk Sukker
Saltkartofler
1 liter Vand
1¾ dl Groft salt (ca. 225 g)
1 kg Skrubbede små kartofler med skræl
500 g Rensede kyllingeinderfileter
2 Røde peberfrugter i brede strimler (ca. 250 g)
2 Grønne peberfrugter i brede strimler (ca. 200 g)
2 Rødløg i tykke både (ca. 150 g)
1 spsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
1 spsk Friskpresset limesaft