Grillet peberfrugtsalat med escabechefløde

Grillet peberfrugtsalat med escabechefløde

1 time
Ovnstegt bacon giver det sprøde islæt og flødedressingen er rigtig godt krydret med både citron, olivenolie, hvidløg og persille.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-peberfrugtsalat-med-escabecheflode/

Sådan gør du

Bagetid for kartofler og selleri:

Ca. 45 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for bacon:

20-25 min. ved 200° - varmluft.

  • Læg de kvarte peberfrugter - med skindet opad - på en plade med alufolie. Grill peberfrugterne øverst i ovnen, til skindet er sort. Tag peberfrugterne ud, (indstil ovnen på 200° - varmluft) læg et stykke bagepapir og et viskestykke over og lad peberfrugterne trække på køkkenbordet i ca. 10 min. Træk skindet af peberfrugterne og skær dem i strimler på tværs.
  • Bland kartofler og selleri med olie og salt og fordel dem på en plade med bagepapir. Læg baconskiverne på en anden plade med bagepapir. Bag rodfrugterne øverst i ovnen og baconen nederst - vend baconskiverne en gang undervejs og tag dem ud efter 20-25 min. Lad baconen dryppe af på køkkenrulle og hak den derefter i små stykker.
Escabechefløde
  • Pisk alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - dressingen skal være kraftig i smagen.
  • Kom de lune, gyldne kartoffel- og selleristave i et fad. Fordel peberfrugtstrimler, bacon og persille oven på. Kom lidt escabechefløde på salaten og server resten ved siden af.
Grill for peberfrugter
  • 8-9 min.
Tip
  • Du kan evt. give kartofler og selleri et par min. under grill til sidst.
Energiindhold for hele retten:

9016 kJ / 2155 kcal

Næringsindhold pr. 100g

365 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 14,7 % 3,2 g
Kulhydrat: 50,7 % 10,9 g
Fedt: 34,6 % 3,4 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

3 Rensede røde peberfrugter i kvarte (ca. 500 g)
600 g Melede kartofler i stave
600 g Knoldselleri i stave
1 spsk Olivenolie
¾ tsk Groft salt
16 skiver Bacon (ca. 250 g)
Escabechefløde
2½ dl Madlavningsfløde
1 spsk Friskpresset citronsaft
2 Finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
1 Lille knust fed hvidløg
2 tsk Olivenolie
1 tsk Rørsukker
½ tsk Groft salt
1 dl Grofthakket bredbladet persille
Tilbehør
200 g Ristet rugbrød