Grillet svinemørbrad med spicy kirsebærsalsa og røgede kartofler
  • Arla
  • Opskrifter
  • Grillet svinemørbrad med spicy kirsebærsalsa og røgede kartofler

Grillet svinemørbrad med spicy kirsebærsalsa og røgede kartofler

60+ min
Marineret svinemørbrad serveret med salsa af solmodne kirsebær. Hertil røgede kartofler på grillen, der spreder en enestående duft af røg, rosmarin og citron, når de serveres ved havebordet med kold bearnaisedip.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-svinemorbrad-med-spicy-kirsebarsalsa-og-rogede-kartofler/

Sådan gør du

Marinade
  • Bland soja, olie og engelsk sauce i en skål sammen med hvidløg og peber. Hæld marinaden i en frysepose og kom mørbraden i posen. Vend mørbraden rundt i marinaden og læg den i køleskabet i marinadeposen i mindst en time - gerne længere.
Bearnaisedip
  • Pisk cremefraiche, æggeblomme og de øvrige ingredienser sammen i ca. 1 min. med fx en håndmixer. Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet til serveringen.
Kirsebærsalsa
  • Skær agurken i små tern og kom dem i en skål. Drys med salt og lad dem trække i ca. 10 min. Skær kirsebærrene i kvarte. Bland kirsebær, løg og chili med de saltede agurker. Tilsæt eddike, sirup og peber. Smag til og stil kirsebærsalsaen i køleskabet.
Røgede kartofler
  • Rens kartoflerne og kom dem i en gryde med vand, så det dækker. Tilsæt salt og bring vandet i kog. Fjern gryden fra varmen og lad kartoflerne trække tildækkede i ca. 10 min. Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem på 4 stykker bagepapir (á ca. 38 x 42 cm). Fordel citronskal, smør, røget salt, rosmarin og peber på kartoflerne. Fold bagepapiret om kartoflerne, så pakkerne lukkes. Lad grillen blive godt varm og grill katoffelpakkerne ved indirekte varme i ca. 15 min. i en lukket grill/kuglegrill.
  • Grill imens mørbraden i ca. 20 min. - vend af og til. Tag mørbraden af grillen, pak den ind i alufolie og hold den varm.
  • Skær mørbraden i skiver og server med kirsebærsalsa, uåbnede kartoffelpakker og kold bearnaise grillsauce. Pynt med hele kirsebær.
Tip
  • Pak kartoflerne ind i alufolie i stedet for bagepapir, hvis du ikke har mulighed for at tilberede ved indirekte varme på grillen.
Energiindhold for hele retten:

13274 kJ / 3173 kcal

Næringsindhold pr. 100g

505 kJ / 121 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 18,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 32,1 % 9,6 g
Fedt: 49,8 % 6,8 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Marinade
½ dl Sojasauce
½ dl Olivenolie
1 tsk Engelsk sauce
2 Små knuste fed hvidløg
Friskkværnet peber
1 Afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
Bearnaisedip
2½ dl Creme fraiche 38%
1 Æggeblomme
2 spsk Finthakkede estragonblade
½ spsk Bearnaiseessens
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kirsebærsalsa
½ Agurk (ca. 200 g)
1 tsk Groft salt
300 g Udstenede, friske kirsebær
2 Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
4 spsk Finthakket rød chilipeber
½ spsk Kirsebæreddike
1 spsk Sirup - gerne æblesirup
Friskkværnet peber
Røgede kartofler
1 kg Små nye kartofler med skræl - spiseklare
1 tsk Groft salt
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
20 g Smør
2 tsk Røget havsalt
4 Små rosmarinkviste
Friskkværnet peber
Bagepapir (ca. 38 x 42 cm)
Pynt
Friske kirsebær med stilk