Grillstegte koteletter med lun salat
45 min

Grillstegte koteletter med lun salat

Whiskysauce og whiskydampede grøntsager giver karakter til retten.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillstegte koteletter med lun salat

Whiskysauce og whiskydampede grøntsager giver karakter til retten.

Antal portioner

Bagte æbler og løg

  • 5 zittauerløg i kvarte
  • 1 liter kogende vand
  • 4 uskrællede æbler i kvarte, fx elstar
  • 1½ spsk smeltet rapsolie
  • ½ dl whisky
  • 1½ spsk akaciehonning
  • 1½ spsk hakkede friske rosmarinblade
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 tsk rapsolie
  • 4 middagskoteletter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter hovedsalat revet i grove stykker

Tilbehør

  • 800 g aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Bagte æbler og løg

Kom løgene i en skål og hæld det kogende vand over. Lad løgene stå i ca. 2 min. Hæld vandet fra og læg løgene på en plade med bagepapir sammen med æblerne. Bland fedtstof, whisky og honning sammen og hæld det over. Drys med rosmarin og salt. Bag æbler og løg midt i ovnen.

Pensl imens en grillpande med fedtstof. Varm panden godt op og grill koteletterne ca. 2½ min. på hver side. Tag kødet af panden og drys med salt og peber. Hold koteletterne varme.

Bring whiskysaucen i kog i en gryde.

Ved serveringen

Anret salaten på et fad sammen med de bagte æbler og løg. Server den lune salat og whiskysaucen til de grillstegte koteletter.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 33 %
Print