Grillstegte makreller og majskolber
45 min

Grillstegte makreller og majskolber

Lækre saftige makreller fra grillen, sprøde majskolber og tomatsalat....essensen af sensommer i Danmark.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillstegte makreller og majskolber

Lækre saftige makreller fra grillen, sprøde majskolber og tomatsalat....essensen af sensommer i Danmark.

Antal portioner

Dildfrødressing

  • 4 majskolber
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 4 hele rensede makreller (ca. 1200 g)
  • 1 dl grofthakkede friske basilikumblade
  • ½ tsk groft salt
  • 8 kødnåle

Tomatsalat

  • 500 g modne tomater i skiver
  • 1 lille rødløg i tynde både (ca. 50 g)
  • ½ dl hele og strimlede friske basilikumblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg små kartofler - koges

Fremgangsmåde:

Dildfrødressing

Vend skyr, dildfrø og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Grill dem på havegrillen (eller under ovnens grill) i ca. 5 min., afhængig af varmen på grillen – vend et par gange undervejs.

Skyl og tør makrellerne. Fyld basilikum og salt i bugen på fiskene og luk dem godt med kødnåle. Grill makrellerne på havegrillen (eller på en grillpande) i 10-15 min. - afhængig af hvor varm grillen er.

Tomatsalat

Anret tomaterne på et fad og drys med løg, basilikum, salt og peber.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 40 %
Print