Grøn forret

Grøn forret er en opskrift på en festlig og lækker forret med den gode smag af frisk dild, syrlig limesaft og moden avocado.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn forret

Grøn forret er en opskrift på en festlig og lækker forret med den gode smag af frisk dild, syrlig limesaft og moden avocado.

Antal portioner

Pynt

  • høvlet agurker
  • avocadoer i skiver
  • brøndkarse

Tilbehør

  • 120 g ristet hjertebrød

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Flæk avocadoerne på langs og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske og gnid det gennem en sigte. Bland avocadomosen med fraiche, dild og limesaft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med 1 dl af fraiche-blandingen. Bland derefter den afkølede husblas i resten af cremefraiche-blandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i. Smag til med salt og peber. Hæld forretten i en form (ca. 1 liter), der er skyllet med koldt vand. Stil formen tildækket og koldt i ca. 1 døgn.

Ved serveringen

Dyp formen i varmt vand i få sekunder og vend dernæst forretten ud. Skær den i skiver og anret den på portionstallerkener sammen med høvlet agurk, avocadoskiver og brøndkarse.

Tip

Anret forretten i skiver på portionstallerkener sammen med rød forret - se link.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 69 %
Print

Vin match

Grüner veltliner Kamptal, Østrig

Til denne grønne ret vil en tør hvidvin på druen grüner veltliner fra østrig være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges