Grøn risotto
45 min

Grøn risotto

Det italienske køkken er et af de bedste i verden, og de har givet os så mange lækre retter - risotto er en af dem.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn risotto

Det italienske køkken er et af de bedste i verden, og de har givet os så mange lækre retter - risotto er en af dem.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 320 g risottoris (ca. 4 dl)
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 100 g)
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 2 grønne squash i små tern (ca. 300 g)
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 200 g Karolines Køkken® Mozzarella 15%
  • 4 spsk kapers uden lage
  • 75 g hakkede sorte oliven

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og løg i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og salt og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Vend ærter, squash, persille og 100 g af osten i retten. Varm risottoen igennem og smag til. Kom den grønne risotto i en varm skål og server straks sammen med resten af osten, kapers og oliven - som drys.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9524 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 26 %
Print