Grøn salat med laks

En frisk og fyldig salat, der er nem at lave. Sammen med godt groft brød udgør den et fuldgyldigt aftensmåltid. Slut evt. af med et stykke frisk frugt.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn salat med laks

En frisk og fyldig salat, der er nem at lave. Sammen med godt groft brød udgør den et fuldgyldigt aftensmåltid. Slut evt. af med et stykke frisk frugt.

Antal portioner
  • 2 hjertesalat skåret i mindre stykker (ca. 275 g)
  • 250 g ærter
  • 2 avocadoer
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • 8 forårsløg i tynde ringe (ca. 200 g)

Dressing

  • 4 spsk olie
  • 2 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Fordel hjertesalat og ærter på et fad. Skær avocadoerne i tern, dryp med lidt citronsaft og drys med salt. Fordel avocado og forårsløg på de andre grøntsager.

Steg laksefileterne på panden i lidt olie og smør, 5-10 min. på hver side. Krydr med lidt salt og skær dem i mundrette stykker. Fordel laksestykkerne over grøntsagerne sammen med osten.

Dressing

Lav en dressing af olie, balsamicoeddike, honning, citronsaft og salt og hæld den over salaten.

Nyd salaten sammen med et godt stykke brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 52 %
Print