Grøn suppe med skaldyr

En dejlig varmende suppe til de kolde dage. Sprængfyldt med C-vitaminer fra grønkål, æble og lime. Og med et lille luksuriøst pift af skaldyr.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn suppe med skaldyr

En dejlig varmende suppe til de kolde dage. Sprængfyldt med C-vitaminer fra grønkål, æble og lime. Og med et lille luksuriøst pift af skaldyr.

Antal portioner
  • 2 røde æbler i små tern (ca. 250 g)
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 2 dl friske korianderblade

Tilbehør

  • 260 g naanbrød

Fremgangsmåde:

Bring suppe, løg, grønkål og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog suppen ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til. Kom skaldyrene i suppen, bring den atter i kog og smag til.

Vend æbleternene med limeskal og -saft. Kom den grønne suppe i en varm skål. Drys lidt æbletern og koriander på suppen og server resten ved siden af sammen med naanbrød.

Tips

Du kan bruge frisk grønkål, som du blancherer, fjerner ribberne fra og hakker fint. Beregn ca. 300 g friske blade med ribber, men uden stok. Hvis du bruger frosne skaldyr, kan du komme dem direkte i suppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %
Print