Grønkålssalat med æble og jordskokker

Sur og sød, frisk og sprød grønkålssalat.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grønkålssalat med æble og jordskokker

Sur og sød, frisk og sprød grønkålssalat.

Buffetret til 8

Antal portioner

Dressing

Syltede rødløg

  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 rødløg i både (ca. 150 g)
  • 2 røde æbler (ca. 250 g)
  • 150 g skrællede jordskokker
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 100 g rensede, plukkede grønkålsblade

Fremgangsmåde:

Dressing

Vend citronsaft, fløde, sukker, salt og peber sammen. Stil det tildækket på køl i ca. 1 time til fløden er tyknet.

Syltede rødløg

Bring eddike i kog og sauter løgene ved svag varme i ca. 2 min. - til de får en flot lyserød farve.

Skær æbler og jordskokker i små tern, og vend dem sammen med citronsaft og persille. Vend til sidst alle ingredienserne sammen, gem evt lidt af æbleblandingen og de syltede rødløg til at pynte med.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 63 %
Print