Grønne asparges med rørt stenbiderrogn
30 min

Grønne asparges med rørt stenbiderrogn

Prøv at lave denne superlækre rogncreme til grønne asparges, når stenbiderrognen er i sæson.
Bedømmelse (37 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grønne asparges med rørt stenbiderrogn

Prøv at lave denne superlækre rogncreme til grønne asparges, når stenbiderrognen er i sæson.

Forret til 10

Opskriften gælder for 1 portion

Rogncreme

  • 1½ kg grønne asparges
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 150 g)

Pynt

  • purløg
  • citroner i både
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 250 g flutes

Fremgangsmåde:

Rogncreme

Lad rognen dryppe af, så den ikke er for våd. Rør 1 tsk salt i rognen og lad det trække i ca. 10 min i køleskabet. Rør yoghurt med resten af saltet og peber. Vend forsigtigt yoghurt i stenbiderrognen og smag til.

Knæk enderne af de grønne asparges og kom aspargesene i kogende vand uden låg. Lad aspargene få et opkog og tag dem med det samme over i en stor skål med koldt vand for at bevare farve og sprødhed.

Anret asparges, rogncreme og rødløg på portionstallerkener. Pynt med purløgsstrå, citron og friskkværnet peber, og server med flute til.

Tip

Hvis rognen allerede er saltet ved køb, kan du udelade 1 tsk salt i opskriften.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7789 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Tør hvidvin på sauvignon blanc-druen, gerne en sancerre eller en poully-fumé fra Loire i Frankrig. Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til asparges