Grønne salater med 'drop-dead almonds'

Knasende krydrede mandler er et must i en god salat. Denne salat er simpel med en god dressing og nødder.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grønne salater med 'drop-dead almonds'

Knasende krydrede mandler er et must i en god salat. Denne salat er simpel med en god dressing og nødder.

Antal portioner

Drop-dead almonds

  • 100 g mandler
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk stødt kanel
  • 1 stort nip cayennepeber
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk malede kaffebønner
  • 2 spsk honning (alle slags kan bruges)

Dressing

  • 2 spsk olivenolie (eller anden olie)
  • 2 tsk mørk balsamicoeddike (eller anden vineddike)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g grøn salat, fx rucolasalat og
  • hjertesalat

Fremgangsmåde:

Drop-dead almonds

Rist mandlerne på en tør pande ved kraftig varme - til de er "gyldne". Ryst panden undervejs, så de ikke brænder på. Tilsæt krydderier og salt og rist videre under omrøring nogle sekunder. Tilsæt honning og kaffe og rør grundigt i ca. ½ min. Fordel mandlerne i ét lag på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Dressing

Rør olie sammen med eddike, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Pluk salaten i mindre stykker, skyl grundigt i flere hold rent vand og tør bladene. Vend dressingen i salaten og pynt med nødderne.

Tip

Drop-dead almonds kan varieres i det uendelige, med andre slags nødder, dine egne yndlingskrydderier eller rester af julekrydderierne. Bare tilsæt 3 tsk stødt krydderi i alt til 100 g nødder. Portionen af mandler er til mere end 4 serveringer. Resten kan spises som snacks til øl eller vin eller gemmes i bagepapiret - helst lufttæt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 60 %
Print

Vin match

Grenache gris, corvina Bardolino, Italien

Hvidvin fra Sydrhone fx en cotes-du-rhône eller rødvin fra Veneto fx en bardolino Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til and