Grøntsager med kold kvarksauce

En sund og lækker anretning med en velsmagende, frisk kvarksauce.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsager med kold kvarksauce

En sund og lækker anretning med en velsmagende, frisk kvarksauce.

Antal portioner

Kold kvarksauce

Grøntsager

  • 700 g skrabede nye kartofler
  • 8 skrabede nye gulerødder
  • 1 lille blomkål i små buketter
  • ½ tsk groft salt
  • 4 dl vand
  • 400 g rensede friske grønne bønner
  • 6 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g rensede friske sukkerærter
  • 25 g koldt smør

Fremgangsmåde:

Kold kvarksauce

Rør kvark og rygeost sammen med de øvrige ingredienser. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag den til.

Grøntsager

Læg kartofler, gulerødder og blomkål i en gryde i nævnte rækkefølge. Drys med salt og hæld vand ved. Kog grøntsagerne ved jævn varme og under låg i ca. 18 min.

Kom bønnerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. Skru op for varmen, tilsæt sukkerærter og kog i ca. 1 min.

Ved serveringen

Hæld vandet fra begge gryder og anret alle grøntsagerne i et stort fad. Fordel det kolde smør over grøntsagerne og server den kolde kvarksauce til.

Tip

Grøntsager med kold kvarksauce kan serveres sammen med skinke, frikadeller eller kylling.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 24 %
Print