Grøntsager med revet ost
45 min

Grøntsager med revet ost

Nem opskrift på en nordisk-inspireret grøntsagsret med rosenkål og kartofler. Grøntsager med revet ost smager dejligt og er perfekt med rugbrød ved siden af.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsager med revet ost

Nem opskrift på en nordisk-inspireret grøntsagsret med rosenkål og kartofler. Grøntsager med revet ost smager dejligt og er perfekt med rugbrød ved siden af.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 600 g kartofler i skiver
  • 300 g rosenkål i halve og kvarte
  • 5 rødløg i både
  • 3 spsk græskarkerner
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk stærk, grov sennep
  • ½ dl æblejuice

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg kartoflerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 12 min. Tilsæt rosenkål, løg, græskarkerner, salt og peber. Steg videre, stadig under omrøring, ca. 7 min. eller til grøntsagerne er møre. Tilsæt sennep og juice og smag retten til.

Ved serveringen

Kom grøntsagerne i en stor, varm skål og osten i en skål ved siden af. Server ristet rugbrød til.

Mad til i morgen

Er der grøntsager tilovers, så server dem lune som tilbehør til fx spejlæg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 31 %
Print