Grøntsager med sennepssauce og hamburgerryg
1 timer

Grøntsager med sennepssauce og hamburgerryg

Den smagfulde hamburgerryg kan hurtigt gå hen at blive favoritten til din hverdagsaften. Grøntsagerne holder på sin smag med denne simple løsning.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsager med sennepssauce og hamburgerryg

Den smagfulde hamburgerryg kan hurtigt gå hen at blive favoritten til din hverdagsaften. Grøntsagerne holder på sin smag med denne simple løsning.

Antal portioner
  • 800 g hamburgerryg (til 2 dage)
  • 2 liter vand

Grøntsager

  • 8 gulerødder i 4 cm stykker
  • 400 g rensede friske haricots verts
  • 1 blomkål i buketter
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt

Sennepssauce

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 800 g nye kartofler
  • sød fransk sennep

Fremgangsmåde:

Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Mål efter ca. 25 min., med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Kog evt. hamburgerryggen færdig de sidste 10 min. Tag gryden af varmen og lad kødet trække i vandet, stadig under låg, i ca. 20 min.

Grøntsager

Læg gulerødder, bønner og blomkålsbuketter i nævnte rækkefølge i en stor gryde. Hæld vand ved og drys salt over. Kog grøntsagerne ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte og hold dem varme.

Sennepssauce

Bring saucen i kog i gryden. Tilsæt sennep, salt og peber og kog ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag saucen til. Anret grøntsagerne i en stor, varm skål og hæld saucen over.

Mad til i morgen

Den kolde hamburgerryg kan serveres sammen med stuvet glaskål, se link.

Grøntsager med sennepssauce kan også tilberedes med en frossen grøntsagsblanding af fx broccoli, blomkål og gulerødder.

Retten er beregnet med 800 g kød. Hvis du vælger at servere 400 g kød til 4 personer ser beregningen således ud - 8530 kJ - Fedt 24%, Protein 24%, Kulhydrat 52%

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 24 %
Print