Grøntsagssuppe med ostebrød

Hurtig opskrift på en en dejlig, varmende suppe med porre. Grøntsagssuppe med ostebrød er en ret med en lækker fyldig smag.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagssuppe med ostebrød

Hurtig opskrift på en en dejlig, varmende suppe med porre. Grøntsagssuppe med ostebrød er en ret med en lækker fyldig smag.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 pose frosne suppeurter
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter mælk
  • 1 porre i meget tynde ringe
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostebrød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt suppeurterne og svits dem 1 min. Hæld bouillon og mælk ved, og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme under låg i ca. 10 min. Findel grøntsagerne i en blender sammen med lidt af suppen ad 2-3 gange. Hæld pureen tilbage i gryden. Tilsæt porreringene og varm suppen igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Ostebrød

Skær flutesskiverne ¾ igennem. Læg en osteskive i hver "lomme" og læg flutesskiverne på en bageplade. Smør overfladen med smør og gratiner ostebrødene øverst i ovnen.

Gratinering

Ca. 5 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 40 %
Print