Grøntsagssuppe med ostegratinerede flutesskiver
1 timer

Grøntsagssuppe med ostegratinerede flutesskiver

Dejlig, nem, hurtig og smuk suppe! Ostebrødene giver knas og smag til den bløde og milde suppe.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagssuppe med ostegratinerede flutesskiver

Dejlig, nem, hurtig og smuk suppe! Ostebrødene giver knas og smag til den bløde og milde suppe.

Antal portioner
  • 6 kartofler
  • 25 g smør
  • ½ knoldselleri i tern
  • 3 gulerødder i skiver
  • 2 porrer i skiver
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1½ dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør:

  • frisk, hakket kruspersille

Fremgangsmåde:

Skær kartoflerne i tern. Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom grøntsagerne i og svits dem under omrøring i ca. 2 min., til de begynder at blive "klare". Tilsæt bouillon og bring det i kog. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen, lad den stå lidt og blend suppen i mindre portioner. Hæld den blendede suppe tilbage i gryden, tilsæt mælk og bring suppen i kog under omrøring. Smag til med salt og peber.

Skær fluten i 12 skrå skiver a ca. 1½ cm. Skær osten i tynde skiver og fordel dem på flutesskiverne. Gratiner skiverne øverst i ovnen, til osten er smeltet. Server dem straks til suppen.

Tips

Har man ikke en blender, kan man i stedet presse mørkogte grøntsager som kartofler, gulerødder og selleri gennem en sigte. Men ikke stængel- og bladgrøntsager som fx porrer. Porrerne til grøntsagssuppen skæres i stedet i meget tynde ringe og koges møre i den purérede suppe i ca. 2 min.

Gratineringstid

Ca. 5 min. ved 250°.

Tips

Suppen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 30 %
Print