Grov speltpizza med roastbeef, blomkål og squash
45 min

Grov speltpizza med roastbeef, blomkål og squash

Så kan du lave en lynhurtig pizza med hjemmelavet bund. Dejen skal nemlig ikke hæve. Pizzabundene er så tynde, så det betyder ikke så meget om dejen hæver.....de dage hvor det skal gå lidt stærkt.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grov speltpizza med roastbeef, blomkål og squash

Så kan du lave en lynhurtig pizza med hjemmelavet bund. Dejen skal nemlig ikke hæve. Pizzabundene er så tynde, så det betyder ikke så meget om dejen hæver.....de dage hvor det skal gå lidt stærkt.

Antal portioner

Pizzadej

  • 15 g gær
  • 2½ dl vand - lillefingervarmt
  • ½ tsk groft salt
  • 175 g fuldkornsspeltmel (ca. 3 dl)
  • 175 g sigtet speltmel (ca. 3¼ dl)
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g blomkål i små buketter
  • 1 grøn squash i tern (ca. 200 g)
  • 2 små hakkede hvidløgsfed
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • ¾ tsk groft salt
  • 150 g stegt roastbeef i tynde skiver
  • 2 dl friske basilikumblade - strimlede eller hele små blade
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Pizzadej

Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen. Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt salt og mel (hold lidt af det sigtede speltmel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 portioner. Rul hver portion ud til en oval pizzabund (ca. 16 x 30 cm). Læg de 4 pizzabunde på 2 stykker bagepapir. Træk dem over på de varme bageplader og forbag bundene.

Tag pizzabundene ud og lad dem falde sammen – eller tryk dem let. Fordel revet ost og tomater og drys tomaterne med salt. Bag bundene færdige.

Lad olien blive varm i en pande. Svits blomkålsbuketterne i ca. 3 min. Tilsæt squash, hvidløg, chili og salt og svits i yderligere ca. 1 min.

Tag pizzaerne ud af ovnen og fordel blomkåls- og squasblanding, roastbeef og basilikum. Drys med friskkværnet peber og server straks.

Forbagning

Ca. 7 min. ved 225° - varmluft.

Bagning

Ca. 9 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print