Grovboller med spinat
60+ min

Grovboller med spinat

Spinat og hytteost i dejen giver bollerne herlig smag og friskhed. Server dem som mellemmåltid eller put dem i madpakken.
Fryseegnet
Bedømmelse (43 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grovboller med spinat

Spinat og hytteost i dejen giver bollerne herlig smag og friskhed. Server dem som mellemmåltid eller put dem i madpakken.

24 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 150 g optøet, frossen helbladet spinat
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ dl solsikkekerner
  • 100 g fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
  • 750 g hvedemel

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Hak spinaten groft med fx en kniv og tilsæt spinaten sammen med de øvrige ingredienser - gem lidt hvedemel. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Slå dejen igennem med en grydeske - stadig i skålen. Tilsæt evt. resten af melet. Dyp 2 spiseskeer i varmt vand og form 24 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl bollerne med æg og bag begge plader i ovnen.

Tip

Bollerne smager dejligt med smør.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° (varmluft).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 15 %
Print