Grovbrød

Grovbrød med fuldkornsmel giver lidt ekstra til morgenbordet eller som tilbehør til suppen.
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grovbrød

Grovbrød med fuldkornsmel giver lidt ekstra til morgenbordet eller som tilbehør til suppen.

15 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 4 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 4 dl Kløver® tykmælk
  • 1 spsk groft salt
  • 250 g fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)
  • 750 g hvedemel

Pensling

  • 1 sammenpisket æg eller fløde

Pynt

  • hvedemel

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og kom det i en røreskål. Tilsæt den kolde kærnemælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem med så meget mel, at den stadig er blød og smidig. Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve et lunt sted, ca. ½ time. Ælt dejen igennem igen, og form den til 2 brød, der lægges på bageplade. Lad dem efterhæve ca. 20 min. Pensl brødene med æg eller fløde. Drys med mel og rids dem. Bag brødene nederst i ovnen.

Tip

Dejen er også velegnet til boller og flutes. Når dejen er hævet og æltet godt, deles den i 2 dele. Den ene del deles igen i 4 stykker, der trilles til 4 flutes. Den anden del deles i 16 stykker, der trilles til boller. De efterhæver 20 min. Pensles og bages midt i ovnen i 15-20 min. ved 200°.

Bagetid

30-40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 16 %
Print