Grove havreboller

Bollerne kan gøres klar dagen før og fx bages om morgenen. Samme princip som de gammelkendte brusebadsboller, bare i en grovere model.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grove havreboller

Bollerne kan gøres klar dagen før og fx bages om morgenen. Samme princip som de gammelkendte brusebadsboller, bare i en grovere model.

20 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 7 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 100 g knækkede hvedekerner (ca. 1½ dl)
  • 60 g finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
  • 2 spsk rapsolie
  • 2½ tsk groft salt
  • 400 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 7 dl)
  • 600 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Kom vand i skålen til en røremaskine og rør gæren ud heri. Tilsæt det syrnede produkt, kerner, havregryn og de øvrige ingredienser. Ælt blandingen ved laveste hastighed i 3-4 min. - dejen skal stadig være blød og smidig. Tag dejen ud på et meldrysset bord, del den i 2 og træk hvert stykke ud til en lang pølse (ca. 40 cm lang). Skær 10 tykke skiver af hver pølse. Læg dejskiverne på plader med bagepapir og stil dem tildækkede i køleskabet i 10-20 timer.

Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem stå på køkkenbordet i ca. ½ time. Bag de grove havreboller midt og nederst i ovnen.

Tip

Du kan pensle bollerne med vand og drysse dem med birkes eller kerner.

Bagetid

Sæt bollerne i en kold ovn. Indstil på 200° - varmluft og bag i 15-20 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 88,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 10 %
Print