Grove horn med skinke og ost

Et dejligt mættende horn - lidt a la pølsehorn. Lige til at have med på farten - i skole, til sport, på arbejde, i naturen, i bilen, i toget......
Fryseegnet
Bedømmelse (43 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grove horn med skinke og ost

Et dejligt mættende horn - lidt a la pølsehorn. Lige til at have med på farten - i skole, til sport, på arbejde, i naturen, i bilen, i toget......

16 stk.

Opskriften gælder for 16 portioner

  • 3 dl vand
  • 100 g knækkede rugkerner (ca. 1¼ dl)
  • 2 dl Arla A38® naturel 0,5%
  • 50 g finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
  • 25 g gær
  • 2 tsk rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • 400 g sigtet speltmel (ca. 7 dl)

Pensling

  • vand

Pynt

  • havregryn

Fremgangsmåde:

Bring vand og rugkerner i kog i en lille gryde og kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Køl kernerne lidt af og hæld blandingen i en skål. Tilsæt det syrnede produkt og havregryn. Rør gæren ud heri. Tilsæt olie, salt og speltmel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og bank - på et godt meldrysset bord - hver portion ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Del hver dejplade i 8 trekanter.

Bland de søde kartofler, skinke, ost, oregano og salt. Fordel fyldet i den bredde ende på dejtrekanterne - ca. 3 spsk pr. trekant. Fold siderne lidt op om fyldet, rul dejen til horn og læg dem på plader med bagepapir - med lukningen nedad. Lad hornene efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl hornene med vand og pynt dem med havregryn. Bag de grove horn midt i ovnen, til de er gyldne.

Tip

I stedet for sød kartofler i fyldet kan du bruge almindelige kartofler eller gulerødder.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 22 %
Print