Gryderet à l'espagnole

Dejlig, spansk inspireret gryderet med svinekød og oliven. Giver varmen på en kold efterårsdag.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gryderet à l'espagnole

Dejlig, spansk inspireret gryderet med svinekød og oliven. Giver varmen på en kold efterårsdag.

Antal portioner
  • 600 g svinekød
  • 75 g smør
  • 100 g bacon i små stykker
  • ½ dåse flåede tomater
  • ½ grøn peberfrugt
  • 250 g champignoner i skiver
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • ¼ tsk edelsüsspaprika
  • 20 grønne oliven med piment
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • kulør

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Kødet renses for fedt og hinder. Skæres i tynde skiver og bankes lidt. Smørret brunes let i en gryde (må ikke blive for brunt). Kødet vendes heri til det er gyldent. Bacon, flåede tomater, peberfrugt og champignoner kommes i gryden. Salt, peber og paprika drysses over. De grønne oliven deles og blandes forsigtigt med grydens indhold. Fløden tilsættes sammen med kulør. Retten skal derefter koge ved svag varme i ca. 45 min. Den smages til med salt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 58 %
Print