Gryderet med paprika og hvide bønner
60+ min

Gryderet med paprika og hvide bønner

Store bønner og duftende kanelstænger fornyer den klassiske gryderet.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gryderet med paprika og hvide bønner

Store bønner og duftende kanelstænger fornyer den klassiske gryderet.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 spsk delikatessepaprika
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 500 g oksesmåkød af fx afpudset højreb
  • 2 rødløg i både
  • 2 dl rødvin, fx côtes du rhône
  • 4 dl vand
  • 2 oksebouillon-terninger
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 røde peberfrugter i mindre stykker
  • 1 dåse afdryppede hvide bønner
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 spsk vand

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits paprika og kanel i ca. 20 sek. Tilsæt kød og løg og svits i yderligere ca. 3 min. Tilsæt rødvin og de øvrige ingredienser og lad retten koge ved svag varme og under låg i 1 time eller til kødet er mørt.

Tilsæt peberfrugt og bønner til retten og lad den koge, stadig ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning og rør det i retten. Lad den koge i ca. 2 min. og smag til. Server straks retten med ris til og kvark på toppen.

Tip

Rør evt. kvarken blød med lidt vand.

I stedet for ris kan du servere 240 g groft brød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,9 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 18 %
Print