Grydestegt kylling med rabarber
60+ min

Grydestegt kylling med rabarber

Det smager altså af sommer og ferie hos mormor og af at spise ude i haven under en blomstrende hvidtjørn.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grydestegt kylling med rabarber

Det smager altså af sommer og ferie hos mormor og af at spise ude i haven under en blomstrende hvidtjørn.

Antal portioner
  • 1 frisk kylling
  • ½ tsk groft salt
  • 4 dl kviste af kruspersille
  • 50 g smør
  • ½ dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rabarber

  • 25 g smør
  • 400 g vinrabarber i 4 cm skrå stykker
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)

Flødedressing

Sauce

Tilbehør

  • 175 g hovedsalat revet i grove stykker
  • 1 kg nye kartofler

Fremgangsmåde:

Klip vingespidserne af kyllingen. Rens, skyl og tør den godt. Drys kyllingen indvendigt med salt, fyld med persille og luk med kødnåle. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kyllingen godt på alle sider ved jævn til kraftig varme, ca. 10 min i alt. Tilsæt vand og drys med salt og peber. Lad kyllingen stege ved svag varme og under låg i ca. 50 min. Vend kyllingen undervejs. Tag kyllingen op, del den i 6-8 stykker og hold dem varme. Si stegeskyen og gem den.

Rabarber

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Fordel rabarberne i panden. Drys sukker over og ”kog” dem ved svag varme i ca. 3 min. Tag panden af varmen, læg låg på og lad rabarberne trække i ca. ½ time.

Flødedressing

Bland ingredienserne og pisk til dressingen får en cremet konsistens.

Sauce

Mål stegeskyen fra kyllingen – der skal være ca. 2 dl. Tilsæt fløde og bring saucen i kog under omrøring. Rør mel og vand sammen og pisk jævningen i saucen. Kog den ved svag varme i

ca. 5 min. – rør af og til. Tilsæt evt. kulør og smag saucen til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 59 %
Print

Vin match

Pinot Noir Baden, Tyskland

Let rødvin på druen pinot noir, gerne fra Bourgogne eller en spätburgunder fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling