Guacamole med sprøde sesamchips

Guacamole med sprøde sesamchips

15 min
Lækkert, sprødt og blødt...! Kan serveres både som snack, appetizer eller mellemmåltid.
https://www.arla.dk/opskrifter/guacamole-med-sprode-sesamchips/

Sådan gør du

Bagetid:

ca. 5 min. ved 200°.

  • Flæk avocadoen på langs og fjern stenen. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål. Mos kødet med en gaffel. Vend det sammen med de øvrige ingredienser - gem lidt tomat til pynt. Smag til.
  • Klip tortillaerne i mindre trekanter. Læg dem på en plade med bagepapir. Bland æggeblomme og smørret i en lille skål og pensl trekanterne. Drys med sesamfrø. Bag sesamchipsene midt i ovnen til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Pynt guacamolen med tomat og koriander. Server den sammen med de sprøde sesamchips.
Tips
  • Cremen kan også bruges som fyld i en sandwich.
  • De sprøde sesamchips kan holde sig 2-3 dage i en tætsluttende beholder.
Energiindhold for hele retten:

5714 kJ / 1366 kcal

Næringsindhold pr. 100g

725 kJ / 173 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 7 % 3 g
Kulhydrat: 18,4 % 7,8 g
Fedt: 74,6 % 14,6 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

3 Avocadoer
1½ dl Creme fraiche
1 Finthakket tomat (ca. 50 g)
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 Lille knust fed hvidløg
2 spsk Hakket frisk koriander
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Sprøde sesamchips
2 Mellem tortillaer
½ spsk Smør - smeltet (ca. spsk)
1 Æggeblomme
1 spsk Sesamfrø - evt. blanding af sorte og hvide