Gulerods- og kanelsnegle
60+ min

Gulerods- og kanelsnegle

Sprøde kanelsnegle med frisk strejf af appelsin. En favorit, som alle kan lide.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gulerods- og kanelsnegle

Sprøde kanelsnegle med frisk strejf af appelsin. En favorit, som alle kan lide.

2 snegle pr. person

Opskriften gælder for 12 personer

  • ¼ liter mælk
  • 25 g gær
  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g grahamsmel
  • 325 g hvedemel

Fyld

  • 250 g kogte gulerødder
  • 50 g blødt smør
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • glasur fx med appelsinsaft

Fremgangsmåde:

Lun mælken og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig. Stil den tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Fyld

Hak gulerødder, smør, honning, mel, kanel og appelsinskal sammen i en foodprocessor/minihakker til blandingen er jævn.

Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen til en aflang plade (ca. 25 x 48 cm), og smør fyldet herpå. Rul dejen sammen på den lange led som til roulade, og skær den i 24 stykker. Sæt sneglene på plader med bagepapir, bøj den yderste dejende ind under sneglen. Tryk sneglene lidt flade og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl sneglene med æg og bag dem midt i ovnen. Pynt sneglene med glasur når de er kolde.

Tips

Appelsinskal kan udelades i fyldet. Sneglene kan også spises uden glasur.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 200°.

Tips

Sneglene kan fryses uden glasur. Lun dem inden serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,1 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 27 %
Print