Gulerods-ispinde med ingefær

Skønne ispinde med gulerod og skyr. Det er is på en helt ny måde - både forfriskende og læskende.
Fryseegnet
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gulerods-ispinde med ingefær

Skønne ispinde med gulerod og skyr. Det er is på en helt ny måde - både forfriskende og læskende.

8-10 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • 4 gulerødder i mindre stykker (ca. 250 g)
  • 25 g skrællet frisk ingefær i mindre stykker
  • 4 spsk akaciehonning
  • 2 spsk sukker
  • 8- 10 ispindeforme (ca. 1¼ dl)
  • 8- 10 træispinde

Pynt

  • smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • hakkede usaltede pistacienøddekerner

Fremgangsmåde:

Bring vand og gulerødder i kog og kog ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp gulerødderne tørre. Kom gulerødder, ingefær, honning og sukker i en foodprocessor og kør det i ca. 20 sek. til en jævn puré. Stil puréen i køleskabet i ca. ½ time - til den er helt kold.

Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Vend gulerodspuréen i. Rør skyr og mælk sammen og vend det i gulerodsblandingen sammen med citron. Smag til. Hæld isblandingen i en ismaskine og kør i ca. 40 min. Fordel isen i isforme. Stil dem i fryseren i mindst 6 timer - sæt ispinde i efter ca. 1 time.

Pynt ispindene med smeltet mørk chokolade og pistacienøddekerner. Dyp dem halvt i chokolade og drys med nødder eller træk tynde chokoladestriber på isene. Find din helt egen dekoration.

Tips

Har du ikke en ismaskine kan du fryse isblandingen direkte i isforme. Lad dem fryse natten over. Frisk ingefær har en meget fremtrædende smag, så smag til efter din egen smag.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 30 %
Print