Gulerodscheesecake
60+ min

Gulerodscheesecake

Gulerodskage og cheesecake i skøn forening. Krydret kiksebund, bagt cheesecake, gulerodsmousse og frisk flødeosttopping - en lidt anderledes cheesecake, der smager virkelig godt. Prøv den!
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gulerodscheesecake

Gulerodskage og cheesecake i skøn forening. Krydret kiksebund, bagt cheesecake, gulerodsmousse og frisk flødeosttopping - en lidt anderledes cheesecake, der smager virkelig godt. Prøv den!

12 stk. pr. kage

Antal portioner

Bund

  • 75 g smør
  • 150 g knuste krydrede småkager fx bastogne kiks
  • 50 g grofthakkede valnøddekerner
  • evt. lagkageplast (ca. 8 cm bred)

Bagt cheesecake

Gulerodspuré

  • 3 dl vand
  • 4 gulerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk sukker

Gulerodsmousse

Frisk flødeosttopping

  • 200 g Buko® Naturel
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)

Pynt

  • gulerødder - julienneskåret
  • valnøddekerner

Fremgangsmåde:

Bund

Smelt smørret, kom kiks og valnøddekerner i og bland det godt. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund på en springform (ca. 22 cm i diameter). Tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen.

Bagt cheesecake

Pisk flødeost og sukker cremet med en elpisker ved lav hastighed. Pas på ikke at overpiske, da det kan give revner og/eller luftbobler i kagen under bagning. Tilsæt æggeblommer og -hvider lidt af gangen, stadig under piskning ved lav hastighed, til en jævn blanding. Pas igen på ikke at piske for meget. Vend cremefraiche og fløde i og til sidst vaniljeekstrakt og citronskal. Hæld blandingen på kiksebunden. Forbag kagen midt i ovnen. Skru ned til 100° og bag den færdig uden at åbne ovnen. Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen - uden at åbne lågen i ca. ½ time. Stil kagen på køl, mens du forbereder puré og fromage.

Gulerodspuré

Bring vand og gulerødder i kog og kog ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Hæld vandet fra og damp gulerødderne tørre. Kom gulerødder, citronsaft og sukker i en foodprocessor og kør det til en jævn puré. Stil puréen i køleskabet i ca. ½ time - til den er helt kold.

Gulerodsmousse

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeost og gulerodspuré sammen til en jævn blanding. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt og rør det sammen med flødeostblandingen og tilsæt citronsaft. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk fløden til let skum og vend det i flødeosteblandingen.

Fjern ringen fra den bagte cheesecake og rengør ringen. Sæt kagen på et fad og sæt ringen på igen, evt. foret med lagkageplast. Hæld forsigtigt gulerodsmoussen over kagen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Frisk flødeosttopping

Rør flødeosten sammen med citronsaft, -skal og flormelis og rør den glat. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i, bliver toppingen tynd. Smør toppingen på gulerodscheesecaken og pynt med gulerodsjulienne og valnøddekerner.

Forbagning

10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

1 time ved 100° - traditionel ovn.

Tips

Lagkageplast gør, at du får en flot, glat side på kagen, når du løsner ringen og fjerner plasten. Kagen kan sagtens laves uden lagkageplast, så skal du blot køre kanten rundt med en kniv inden du løsner ringen.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 36810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 69 %
Print