Gulerodspostej

Gulerodspostej smager dejligt og har en lækker konsistens. Kombinationen af smagfulde gulerødder, æg, friske krydderurter og cremet hytteost smager himmelsk.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gulerodspostej

Gulerodspostej smager dejligt og har en lækker konsistens. Kombinationen af smagfulde gulerødder, æg, friske krydderurter og cremet hytteost smager himmelsk.

Hovedret til 4

Antal portioner
  • 8 skrællede gulerødder (ca. 600 g)
  • 4 æg
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 dl groftklippet purløg
  • 1 dl små kviste af kruspersille
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%

Hertil

  • 240 g groft brød
  • 520 g blandet salat

Fremgangsmåde:

Riv gulerødderne groft i en foodprocessor eller hurtighakker. Fordel dem i 8 små ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Monter kniven. Kom de øvrige ingredienser i foodprocessorskålen i nævnte rækkefølge (undtagen hytteost). Hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Tilsæt hytteosten og hak ved hurtigste hastighed i ca. 3 sek. Hæld hytteostblandingen over gulerødderne og vend forsigtigt rundt med en gaffel. Bag gulerodspostejerne nederst i ovnen. Server dem varme eller lune sammen med groft brød og salat.

Tip

Du kan også lave postejen i en stor form (a ca. 1½ liter) Bag den i ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid

Ca. 40 min. 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 23 %
Print