Gulerodssuppe

Gulerodssuppe

30 min
Cremet gulerodssuppe er en dejlig, nem og hurtig suppe til hverdagen - enten som hovedret eller som en lille før-ret en dag, hvor der måske ikke er så meget mad på bordet til hovedret. Gulerodssuppe med flødeost er en meget nem gulerodssuppe at tilberede og den både smager godt og pynter med sin flotte farve. Server et godt groft brød til.
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodssuppe/

Sådan gør du

Gulerodssuppe
  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde.
  • Svits gulerødder og løg i ca. 1 min.
  • Tilsæt bouillon og lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time - til gulerødderne er møre.
  • Blend suppen med osten.
  • Tilsæt salt og peber og smag til. Pynt med purløg og server straks med groft brød.

Smag suppen til med friske krydderurter eller porrer i tynde strimler - eller frisk/tørret chili, hvis du har lyst til en suppe, der varmer. Du kan også servere et varmt ostebrød til gulerodssuppen.

Energiindhold for hele retten:

5972 kJ / 1427 kcal

Næringsindhold pr. 100g

315 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 11,6 % 2,1 g
Kulhydrat: 54 % 10 g
Fedt: 34,4 % 2,9 g
Mere inspiration

Har du lyst til lidt knas i suppen, kan du nemt lave brødet til croutoner.

Croutoner
15 min
Croutoner
(2)

Ingredienser

Gulerodssuppe
15 g Smør
400 g Gulerødder i grove stykker
1 Grofthakket løg (ca. 75 g)
1 liter Grøntsagsbouillon
100 g Flødeost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Fintklippet purløg
Tilbehør
300 g Groft brød