Gulerodssuppe med ostebrød
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Gulerodssuppe med ostebrød

Mild gulerodssuppe med ostebrød

Antal portioner
  • 1 12 kg gulerødder
  • 1 melet kartoffel i grove stykker
  • 2 små pillede fed hvidløg
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 1 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostebrød

  • 4 skiver franskbrød
  • 50 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes
  • 1 dl klippet frisk purløg

Server efter suppen

  • 200 g dadler
  • 300 g æbler

Skræl gulerødderne og skær halvdelen i grove stykker. Kom dem i en tykbundet gryde sammen med kartoffelstykker, hvidløg og bouillon. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til grønsagerne er møre. Skær imens resten af gulerødderne i tynde skiver. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. eller til suppen er glat. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt de skiveskårne gulerødder, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring og smag til. Gulerodsskiverne skal være møre, men ikke bløde.

Ostebrød

Skær brødskiverne i trekanter og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel osten på brødskiverne og gratiner dem midt i ovnen.

Ved serveringen

Kom fløden i en lille kande og klippet purløg i en skål. Hæld gulerodssuppen i varme skåle eller tallerkener og server den sammen med fløde, purløg og de lune ostebrød.

Gratinering

Ca. 6 min. ved 250°.

Tips

Frysetip: Suppen kan fryses uden fløde.

Tilberedningstid: 1 timer

  • Energiindhold for hele retten: 8630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 17 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: