Gulerodssuppe med ostebrød

Mild gulerodssuppe med ostebrød
Antal portioner
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gulerodssuppe med ostebrød

Mild gulerodssuppe med ostebrød

Antal portioner

  • 1½ kg gulerødder
  • 1 melet kartoffel i grove stykker
  • 2 små pillede fed hvidløgsfed
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostebrød

Server efter suppen

  • 200 g dadler
  • 300 g æble

Fremgangsmåde:

Skræl gulerødderne og skær halvdelen i grove stykker. Kom dem i en tykbundet gryde sammen med kartoffelstykker, hvidløg og bouillon. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre. Skær imens resten af gulerødderne i tynde skiver. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. eller til suppen er glat. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt de skiveskårne gulerødder, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring og smag til. Gulerodsskiverne skal være møre, men ikke bløde.

Ostebrød

Skær brødskiverne i trekanter og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel osten på brødskiverne og gratiner dem midt i ovnen.

Ved serveringen

Kom fløden i en lille kande og klippet purløg i en skål. Hæld gulerodssuppen i varme skåle eller tallerkener og server den sammen med fløde, purløg og de lune ostebrød.

Gratinering

Ca. 6 min. ved 250°.

Tips

Suppen kan fryses uden fløde.

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 8630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 17 %
Print

Produkter i opskriften