Gulerodssuppe med paprikasmør og nødder
45 min

Gulerodssuppe med paprikasmør og nødder

En dejlig vegetarisk suppe med en lækker smag af gulerod. De ristede cashewnødder og den gode paprikasmør giver gulerodssuppen det sidste ekstra.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gulerodssuppe med paprikasmør og nødder

En dejlig vegetarisk suppe med en lækker smag af gulerod. De ristede cashewnødder og den gode paprikasmør giver gulerodssuppen det sidste ekstra.

Antal portioner
  • 1 spsk smør
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille finthakket hvidløgsfed
  • ¾ tsk stødt spidskommen
  • 7 gulerødder i skiver
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt

Paprikasmør

  • 1½ tsk rosenpaprika
  • 1 tsk vand
  • 50 g smør

Ristede cashewnødder

  • 25 g cashewnødder
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 100 g lunt tyrkiske brød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og spidskommen i ca. 3 min. Kom gulerødderne i og svits dem med i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og salt. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Blend suppen helt jævn, enten i et blenderglas eller direkte i gryden med en stavblender. Varm suppen igennem og smag den til. Hold suppen varm.

Paprikasmør

Rist paprikaen i en tør lille gryde ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 1 min. - rør af og til. Tilsæt vandet go rør paprikaen til en pasta. Skrab pastaen op og stil den til side. Kom smørret i gryden, lad det bruse op og rør paprikapastaen ud heri. Lad paprikasmørret koge ved svag varme i ca. 1 min. Hæld det op i en skål og lad det køle lidt af.

Ristede cashewnødder

Rist nødderne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min. - rør af og til. Drys nødderne med salt og hak dem groft.

Ved serveringen

Anret suppen i dybe tallerkener. Hæld forsigtigt paprikasmørret oven på suppen i en spiral og drys med de ristede cashewnødder. Server med lunt tyrkisk brød.

Tip

I stedet for cashewnødder kan man anvende hasselnødder eller mandler.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 54 %
Print