Gylden fiskesuppe

Farverig suppe der serveres på en bund af hvidløgsbrød og revet ost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gylden fiskesuppe

Farverig suppe der serveres på en bund af hvidløgsbrød og revet ost.

Antal portioner
  • 2 zittauerløg
  • 1 gulerod
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 3 små knuste hvidløgsfed
  • ½ tsk fennikelfrø
  • 1 laurbærblad
  • 3 tomater
  • 800 g blandet fisk uden skind og ben, fx torsk makrel og rejer
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk hvidvinseddike

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Snit løg og gulerod i skiver og varm olien i en stor suppegryde. Sautér det gyldent ved ret høj varme, 3-4 minutter. Tilsæt paprika, hvidløg, fennikelfrø og laurbærblad og lad det sautere med et par minutter. Skær tomaterne i både og tilsæt dem. Tilsæt fisken - ad et par gange. Fisken må gerne få farve, men har tendens til at brænde fast i bunden af gryden. Hæld vand på og lad suppen komme i kog. Dæmp varmen, læg låg på gryden og lad suppen dampe stille ca. 20 minutter. Smag til med salt, peber og hvidvinseddike. Blend suppen evt. med en stavblender. Smag til.

Skær flutene i tykke skiver og rist dem. Smør skiverne med lidt presset hvidløg. Ved servering lægges et par skiver flute i bunden af tallerkenen, revet ost drysses over, og suppen øses ovenpå. Server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Riesling Pfalz, Tyskland

Tør hvidvin på riesling-druen, fx fra Alsace eller en trocken-version fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk