Gyldne ris

Gyldne ris er en asiatisk inspireret opskrift på en lækker risret med skinkemignon. Smagen af garam masala, appelsinjuice og peanuts sender tankerne mod østen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gyldne ris

Gyldne ris er en asiatisk inspireret opskrift på en lækker risret med skinkemignon. Smagen af garam masala, appelsinjuice og peanuts sender tankerne mod østen.

Antal portioner

Skinkemignon

  • 10 g smør eller andet fedtstof
  • 1 skinkemignon
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand

Gyldne ris

  • 50 g smør
  • 2 tsk garam masala
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 4 dl appelsinjuice
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g saltede peanuts
  • 75 g lyse eller grønne rosiner

Tilbehør

  • 400 g dampede haricots verts

Fremgangsmåde:

Skinkemignon

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun skinkemignonen på alle sider (ca. 2 min. i alt). Drys med salt og peber og tilsæt vand. Steg kødet ved svag varme og under låg ca. 25 min. - vend kødet af og til. Mål efter ca. 20 min., med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Steg evt. skinkemignonen færdig de sidste 5 min. Tag skinkemignonen op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Gem stegeskyen.

Gyldne ris

Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt garam masala og lad det bruse af. Svits risene i ca. ½ min. Tilsæt juice, vand og salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Vend peanuts og rosiner i og lad risene trække i yderligere ca. 5 min. Smag til.

Ved serveringen

Skær skinkemignonen i tynde skiver. Anret kød og bønner i et varmt fad og hæld den lune stegesky over. Kom de gyldne ris i en varm skål og server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %
Print