Hakkebøf med biks og små spejlæg giver velsmagende og lækre smørrebrødssnitter. Glæd dig til sætte tænderne i denne danske klassisker.
Sådan gør du
Kartoffelbiks
Skær kartoflerne i meget små tern. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg kartoflerne ved jævn varme i ca. 5 min. - under omrøring. Tilsæt forårløg, worcestershiresauce, salt og peber og steg i yderligere ca. 5 min., stadig ved jævn varme og under omrøring.
Form 8 bøffer (ca. 5 cm i diameter). Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 4 min. - vend af og til. Drys med salt og peber og hold dem varme.
Slå de 8 vagtelæg ud i 8 små beholdere, brug fx æggebægre. Lad smørret blive gyldent i en pande. Fordel æggene i panden og steg dem i ca. 1½ min. - eller til hviden er stivnet.
Ved serveringen
Udstik 8 runde skiver rugbrød (ca. 5 cm i diameter). Læg en rødbede og en bøf på hver skive rugbrød. Smør lidt sennep på hver bøf, læg 1 spsk kartoffelbiks ovenpå og afslut med et spejlstegt vagtelæg. Server straks.