Hakkebøf med biks og små spejlæg
30 min

Hakkebøf med biks og små spejlæg

Hakkebøf med biks og små spejlæg giver velsmagende og lækre smørebrødssnitter. Glæd dig til sætte tænderne i denne danske klassisker.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakkebøf med biks og små spejlæg

Hakkebøf med biks og små spejlæg giver velsmagende og lækre smørebrødssnitter. Glæd dig til sætte tænderne i denne danske klassisker.

Antal portioner

Kartoffelbiks

  • 4 skrællede kartofler
  • 1 forårsløg
  • 10 g smør
  • 1 spsk worcestershiresauce
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 10 g smør
  • 8 vagtelæg
  • 10 g smør
  • 4 skiver fuldkornsrugbrød
  • 8 skiver syltede rødbeder
  • 1 spsk dijonsennep

Fremgangsmåde:

Kartoffelbiks

Skær kartoflerne i meget små tern og hak forårsløget fint. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg kartoflerne ved jævn varme i ca. 5 min. - under omrøring. Tilsæt forårløg, worcestershiresauce, salt og peber og steg i yderligere ca. 5 min., stadig ved jævn varme og under omrøring.

Form 8 bøffer (ca. 5 cm i diameter). Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 4 min. - vend af og til. Drys med salt og peber og hold dem varme.

Slå de 8 vagtelæg ud i 8 små beholdere, brug fx æggebægre. Lad smørret blive gyldent i en pande. Fordel æggene i panden og steg dem i ca. 1½ min. - eller til hviden er stivnet.

Ved serveringen

Udstik 8 runde skiver rugbrød (ca. 5 cm i diameter). Læg en rødbede og en bøf på hver skive rugbrød. Smør lidt sennep på hver bøf, læg 1 spsk kartoffelbiks ovenpå og afslut med et spejlstegt vagtelæg. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 39 %
Print