Hakkebøffer med appelsin-tomatsauce

Lækre hakkebøffer med appelsiner og tomater, der giver sødme og syre - en rigtig god kombination.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakkebøffer med appelsin-tomatsauce

Lækre hakkebøffer med appelsiner og tomater, der giver sødme og syre - en rigtig god kombination.

Antal portioner
  • 1½ tsk korianderfrø
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • 15 g smør

Tilbehør

  • 300 g tørrede fuldkornsnudler - koges

Fremgangsmåde:

Knus korianderfrøene, fx i en morter. Rør det hakkede kød sammen med appelsinskal, korianderfrø og salt. Form kødet til 4 flade bøffer. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 6 min. Tag de krydrede hakkebøffer op og lad dem hvile tildækket.

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften (ca. ½ dl). Bring fløden i kog, under omrøring, i en tykbundet gryde og kom tomaterne i. Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt appelsinfileter, -saft, salt og peber. Bring atter saucen i kog, vend de hakkede korianderblade i (gem lidt til pynt) og smag til.

Anret bøfferne i et fad og hæld lidt af saucen over. Server straks sammen med resten af saucen og de kogte nudler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,1 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 27 %
Print