Hakkebøffer med grøntsager og sennepscreme

Sennep, rodfrugter og kartofler. 3 råvarer, som klæder hinanden utrolig godt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakkebøffer med grøntsager og sennepscreme

Sennep, rodfrugter og kartofler. 3 råvarer, som klæder hinanden utrolig godt.

Antal portioner
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 25 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g frosne haricots verts
  • 4 persillerødder i lange stave
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Sennepscreme

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Form kødet til 8 små hakkebøffer. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 6 min. - vend af og til. Tag bøfferne op, drys med salt og peber og lad dem hvile tildækket.

Kom bønner og persillerødder i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog grøntsagerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. Tag 1 dl kogevand fra og hæld resten af vandet fra grøntsagerne. Vend persille i grøntsagerne - lige inden serveringen.

Sennepscreme

Kom imens den ene dl kogevand, fløde, sennep, sukker og salt i panden. Bring sennepscremen i kog under omrøring og smag til.

Kom bøfferne i et lille fad og hæld evt. lidt sennepscreme henover. Server dem sammen med resten af sennepscremen, grøntsager og kogte kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print