Hakkebøffer med stegte vindruer og sellerisalat

De stegte vindruer på hakkebøfferne er et spændende alternativ til de bløde løg....som ellers også kan bruges.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakkebøffer med stegte vindruer og sellerisalat

De stegte vindruer på hakkebøfferne er et spændende alternativ til de bløde løg....som ellers også kan bruges.

Antal portioner

Sellerisalat

  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 tsk finthakkede friske timianblade
  • 15 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g stenfri blå vindruer i halve
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk rørsukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af frisk timian og selleriblade

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Sellerisalat

Rør kvark og mælk sammen. Skræl sellerien og riv den groft (ca. 300 g revet selleri). Rør den revne selleri i kvarkblandingen med det samme. Vend æble, sukker, salt og peber i og stil sellerisalaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Rør kød og timian sammen og form kødet til 4 hakkebøffer. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter i ca. 8 min. - vend af og til. Drys med salt og peber. Læg bøfferne i et fad og hold dem varme. Kom vindruer, eddike, sukker, salt og peber i panden og kog druerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Rør sellerisalaten op og smag den til. Hæld de stegte vindruer henover bøfferne, pynt med timiankviste og server.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 18 %
Print