Hakket oksekød med persillerødder og porrer

Hakket oksekød med persillerødder og porrer er en nem, hurtig og lækker ret at tilberede. Retten giver velsmagende oksekød med et hint af øl.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakket oksekød med persillerødder og porrer

Hakket oksekød med persillerødder og porrer er en nem, hurtig og lækker ret at tilberede. Retten giver velsmagende oksekød med et hint af øl.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 400 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 4 groftrevne persillerødder
  • 1 pilsnerøl (33 cl)
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 porrer i 2 cm skrå stykker
  • 100 g revet Arla Klovborg® klokke ML 25% (45+)

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • syltede rødbeder
  • sennep

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt persillerødder, øl, timian og krydderier. Vend rundt i blandingen og læg porrerne ovenpå. Lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog videre ved kraftig varme ca. 4 min. - rør forsigtigt af og til. Smag oksekødsgryden til og server den, evt. i gryden. Kom osten i en skål og server den ved siden af sammen med det øvrige tilbehør.

Mad til i morgen

Er der hakket oksekød med persillerødder og porrer tilovers, kan det blive til et måltid for sig. Bag retten i ovnen med et låg af kartoffelmos. Se opskrift på kartoffelmos med selleri og porrer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 41 %
Print