Halloweenkage

Chokoladekage med kærnemælk, der er pyntet med festlig orange frosting - nemt og lækkert. Slip fantasien løs og pynt din halloweenkage lige som du har lyst!
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Halloweenkage

Chokoladekage med kærnemælk, der er pyntet med festlig orange frosting - nemt og lækkert. Slip fantasien løs og pynt din halloweenkage lige som du har lyst!

Antal portioner
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 æg
  • 100 g smør
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 dl kærnemælk
  • 125 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fyld

  • 75 g smør
  • skal af 1 usprøjtet appelsiner
  • skal af 1 usprøjtet citroner
  • 2 æggeblommer
  • 500 g flormelis
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft
  • gul og rød frugtfarve

Pynt

  • 3 skiver mørk pålægschokolade
  • ren, rå marcipan eller pistaciemasse

Fremgangsmåde:

Sigt mel og bagepulver over i en skål og tilsæt salt. Del æggene i blommer og hvider. Pisk smør og sukker cremet og tilsæt æggeblommerne. Rør skiftevis melblanding og kærnemælk i til en lind dej. Smelt chokoladen over vandbad og vend dem i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen. Prøv at stikke i kagen med en træpind for at se om den er bagt. Lad den afkøle på en rist og tag den ud af formen efter ca. 10 min.

Fyld

Pisk smør cremet med fintrevet appelsin- og citronskal. Pisk æggeblommerne i og tilsæt flormelis og appelsinsaft. Tilsæt evt. lidt farve for at gøre cremen rigtig orange.

Del den afkølede kage i to bunde og læg dem sammen med halvdelen af appelsincremen. Overtræk kagen med resten af cremen og lav et ansigt med udskåret pålægschokolade. Pynt evt. med top og stilk lavet af marcipan eller pistaciemasse. Stil kagen et køligt sted.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 27470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 30 %
Print

Vin match

Touriga nacional, tinta barroca Douro, Portugal

Tawny portvin vil fungere fint Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade