Hasselnødde- og kaffekager
30 min

Hasselnødde- og kaffekager

En lille småkage med stor nydelse.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hasselnødde- og kaffekager

En lille småkage med stor nydelse.

2 kager pr. person

Antal portioner
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 1 dl speltflager
  • 50 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 25 g blødt smør
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk kold stærk kaffe

Fremgangsmåde:

Rist hasselnødderne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist dem i ca. 3 min. Lad dem køle let af. Tag 16 hasselnøddekerner fra og gem dem.

Kom resten af hasselnøddekernerne i en foodprocessor sammen med speltflager og chokolade. Kør det ved højeste hastighed i ca. 30 sek. eller til det smuldrer. Tilsæt smør, æggeblomme, honning og kaffe og kør det videre til det bliver til en ensartet masse. Form små kugler af dejen og læg dem på plader med bagepapir. Tryk en hasselnød ned i hver småkage og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af på bagepapir.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 58 %
Print