Havørred med limesauce

Prøv denne friske opskrift på havørred med limesauce og dampede grøntsager. Den er simpel og lige til!
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havørred med limesauce

Prøv denne friske opskrift på havørred med limesauce og dampede grøntsager. Den er simpel og lige til!

Antal portioner
  • 2 havørreder (ca. 2 kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 limefrugter
  • top af fennikler
  • 1200 g dampede grøntsager, fx fennikler og gulerødder
  • 480 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 6 dl)

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Skyl ørrederne grundigt og fjern evt. rester af rygblod. Skær finnerne af. Læg fiskene på hvert sit stykke smurt alufolie. Drys indvendigt og udvendigt med salt og peber. Skræl limefrugterne og skær dem i skiver. Fordel halvdelen af limeskiverne inden i fiskene sammen med lidt fennikeltop, og læg resten oven på ørrederne. Pak alufolien tæt omkring fiskene, så ingen væde kan trække ud. Kog fiskene i en bradepande midt i ovnen. (Der skal ikke vand i bradepanden).

Kogetid

Ca. 35 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 26660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Marsanne, riesling Rhône, Frankrig

Luksusvin til retten kunne være en hvid crozes-hermitage fra Frankrig, men en tysk riesling "trocken" vil også være fin. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ørred