Havregrynsboller

Havregrynsboller

60+ min
Fryseegnet
Havregrynsboller har en skøn lidt nøddeagtig smag fra havregrynene. De er lige noget for dig, som ikke bryder sig om at få fingrene i dejen, da det hele bliver slået sammen i en skål med en grydeske. Bollerne hæver i køleskabet natten over, så du kan uden det store arbejde servere friskbagte boller til morgenmad eller til eftermiddagshyggen, eller til aftensmaden eller til.....kun fantasien sætter grænser. Det er supernemt at bage disse havregrynsboller , så de større børn kan klare det selv og de små kan hjælpe med. Så hyg jer med at bage en dejlig portion havregrynsboller.
https://www.arla.dk/opskrifter/havregrynsboller/

Sådan gør du

Dej
  • Kom vand og syrnet mejeriprodukt i stor en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt olie, salt, havregryn og fuldkornsmel og rør det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel og slå dejen godt igennem med en grydeske – dejen skal være fugtig.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i køleskabet i 12-24 timer.
Havregrynsboller
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Slå dejen igennem med en grydeske.
  • Dyp 2 spiseskeer i vand og form 16 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på 2 stykker bagepapir. Drys bollerne med havregryn og træk bagepapiret over på de varme bageplader.
  • Bag havregrynsbollerne øverst og nederst i ovnen, til de er gyldne ca. 10-12 min. ved 225° - varmluft.

Havregrynsbollerne skal i ovnen, når de er formet, altså ingen efterhævning. Det betyder at bollerne revner lidt i toppen. Det gør dem kun ekstra sprøde og rustikke at se på.

Energiindhold for hele retten:

11667 kJ / 2788 kcal

Næringsindhold pr. 100g

815 kJ / 195 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 12,4 % 5,9 g
Kulhydrat: 76 % 36,4 g
Fedt: 11,6 % 2,5 g
Mere inspiration

Prøv disse koldhævede boller.

Koldhævede boller
60+ min
Koldhævede boller
(61)

Ingredienser

Dej
4 dl Vand
¼ liter A38 naturel
10 g Gær
1 spsk Rapsolie
2½ tsk Groft salt
120 g Finvalsede havregryn (ca. 3 dl)
125 g Fuldkornsspeltmel (ca. 2 dl)
500 g Hvedemel
Pynt
Havregryn