Havrebrød
60+ min

Havrebrød

Mangler du et sundt og lækkert alternativ til brødkurven? Så denne lækre opskrift på havrebrød. Brødet kan også bages uden forme.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havrebrød

Mangler du et sundt og lækkert alternativ til brødkurven? Så denne lækre opskrift på havrebrød. Brødet kan også bages uden forme.

20 skiver pr. brød

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • havreklid

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 stykker og læg dem i 2 smurte franskbrødsforme (a ca. 2 liter). Lad brødene efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl dem med æg. Rids brødene og drys dem med havreklid. Bag havrebrødene nederst i ovnen. Tag brødene ud af formene, når de er bagt. Læg dem på siden på bagepladen. Sæt brødene tilbage i ovnen og lad dem stå ved eftervarmen. Lad havrebrødene køle af på en bagerist og server dem i skiver sammen med fx smør og ost.

Tip

Brødene kan også bages uden forme. Bagetiden er ca. 40 min., og brødene skal ikke stå ved eftervarmen.

Bagetid

Sæt brødene i en kold ovn - indstil på 200° og bag i ca. 40 min. Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 12 %
Print