Havregrynsbrød
60+ min

Havregrynsbrød

Havregrynsbrød, er en opskrift der giver et dejligt brød, der både er fedtfattigt og som smager lækkert. Perfekt til morgenbordet.
Fryseegnet
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havregrynsbrød

Havregrynsbrød, er en opskrift der giver et dejligt brød, der både er fedtfattigt og som smager lækkert. Perfekt til morgenbordet.

24 skiver pr. brød

Antal portioner

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg
  • grovvalsede havregryn

Pynt:

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurten. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 stykker og tril hvert stykke ca. 1 meter langt. Flet dem sammen til en fletning. Form fletningen til en stor "snegl" på en plade med bagepapir. Lad det efterhæve ca. ½ time. Pensl brødet med æg og drys havregryn over. Bag brødet nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14788 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 17 %
Print