Helstegt lever
1 timer

Helstegt lever

Denne opskrift på helstegt lever giver en en lækker velsmagende ret. Kvielever, sauce og kartoffelsne er den perfekte kombination!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Helstegt lever

Denne opskrift på helstegt lever giver en en lækker velsmagende ret. Kvielever, sauce og kartoffelsne er den perfekte kombination!

Antal portioner
  • ½ kg kvielevere (et helt stykke)
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 lille hvidløgsfed i skiver
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 2 dl grøntsagsbouillon

Sauce

Kartoffelsne

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Fjern hinderne fra leveren. Skyl og tør den godt, drys med peber. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Tilsæt hvidløg og rosmarin og svits den 1 min. Brun leveren i hvidløgssmørret på alle sider. Hæld bouillon ved og steg leveren ved svag varme og under låg, 10-15 min. på hver side afhængig af tykkelsen. Tag leveren op og hold den varm.

Sauce

Tilsæt fløden til stegeskyen. Kog saucen godt igennem. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. Tilsæt evt. kulør og smag til med salt.

Kartoffelsne

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom kartoffelstykkerne i kogende vand, så de lige er dækket, og kog dem godt møre, ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Pres kartoflerne gennem en purépresser, så de danner "en løs sne".

Rør imens det syrnede produkt sammen med sennep og salt. Smag dressingen til. Kom salaten i en skål og server den sammen med dressingen til det stegte lever.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 26 %
Print